Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πόσο καλά γνωρίζετε την Κέρκυρα;

Η γνώση της ιστορίας μας, είναι ο πολιτισμός μας
Ένα βήμα για να βοηθήσουμε όλους τους Κερκυραίους και ιδιαίτερα τις νέες γενιές, ακόμη και τους επισκέπτες μας ντόπιους και ξένους, να πληροφορηθούν από έγκυρες πηγές, για τις νεότερες σελίδες της κερκυραϊκής ιστορίας και όχι μόνο, αποτελεί η παρουσίαση ενός ιστορικά επικαιροποιημένου Quiz γνώσεων, σε μορφή εκπαιδευτικού και ενημερωτικού “παιχνιδιού”, σχετικά με τα ιστορικά θέματα, αλλά και τα πάσης φύσεως κερκυραϊκά δρώμενα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Ένα ερωτηματολόγιο με 100 ερωτήσεις, διάρκειας 5 λεπτών, έχει σκοπό να εμφυσήσει στους συμμετέχοντες την ανάγκη προβολής της κερκυραϊκής ιστορίας. Με τη μορφή παιχνιδιού οι ερωτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με το βαθμό δυσκολίας ολοένα να μεγαλώνει. 
Πολλές εμβληματικές φωτογραφίες της Κέρκυρας και άλλες ακόμη της τρέχουσας καθημερινότητας, δοσμένες με περισσή υπερηφάνεια, για την ιστορία μας και τις κατακτήσεις των Κερκυραίων σε όλες τους τομείς. 
Η βαθμολογία είναι σχετική και λόγω του βαθμού δυσκολίας των ερωτήσεων πρέπει να θεωρείται μόνο σαν επιβράβευση της προσπάθειας και της συμμετοχής.
Στο παλιό λιμάνι
Στο Corfu Quiz παρουσιάζεται για πρώτη φορά μία σημαντική καινοτομία. Όταν δημοσιεύεται η σωστή απάντηση, συγχρόνως εμφανίζεται και το link που δείχνει την πηγή από την οποία αντλήθηκαν οι πληροφορίες. Ο παίκτης μπορεί αν θέλει, να μπει αμέσως και να διαβάσει όλες τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν σχετικά με την απάντηση. Έτσι κι' αλλιώς ο χρόνος δεν μετράει. Μπορεί ακόμη να εντοπίσει τις καλύτερες κατά τη γνώμη του ερωτήσεις, για προσεχή ενδελεχή μελέτη. 
Ακολουθώντας με επαγγελματική πίστη την οφειλόμενη προστασία των προσωπικών δεδομένων των δημιουργών, δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στο δόγμα:
Καμία είδηση ή φωτογραφία, χωρίς αναφορά της πηγής.
Δεν ανήκουμε στους χρήστες που πιστεύουν πως οποιοδήποτε ψηφιακό υλικό έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες στο Internet, μπορούν να το κατεβάσουν δωρεάν, ή τουλάχιστον χωρίς αναφορά στους δημιουργούς. Θεωρούμε αυτονόητη την τήρηση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τουλάχιστον εκεί όπου είναι εμφανή τα στοιχεία του δημιουργού.

Θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε σφαιρικά τις πηγές που καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος των κειμένων και του φωτογραφικού υλικού που δημοσιεύουμε.
Όσες φωτογραφίες βρέθηκαν ενυπόγραφες, δημοσιεύονται με το όνομα του δημιουργού τους ή εκείνου που τις ανέβασε. Για τις υπόλοιπες φωτογραφίες και τα κείμενα, αντλήσαμε υλικό από το Flickr, από το Pinterest, από το Corfu History, από το Corfu-Museum, από το site Δήμου Κέρκυρας, από ιστοσελίδες εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα, από ιστοσελίδες ελληνικών και διεθνών τουριστικών εταιριών, από ιστοσελίδες επαγγελματικών συνδέσμων, από κερκυραϊκά και άλλα συναφή blogs, από άτομα που κατέχουν ιστορικό και φωτογραφικό αρχείο και από πολλά άλλα σημεία στο πλαίσιο της αναζήτησης. 
Φυσικά οι πηγές της ψηφιακής αναζήτησης δεν είναι απόλυτα πιστοποιημένες και ως εκ τούτου η ευθύνη μας περιορίζεται μόνο στην αναφορά των αντίστοιχων links.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών και των κειμένων αυτών, δεν έχει για μας κανένα οικονομικό ενδιαφέρον και γίνεται μόνο για διασπορά γνώσης και την προβολή της αγαπημένης μας Κέρκυρας.

                   Για να παίξετε το Corfu Quiz πατήστε ΕΔΩ

        Διαδώστε με ενθουσιασμό, 
                                           ...μοιραστείτε το κερκυραϊκό QuizΠληροφορίες: corfuquiz@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου